FineCell

Join Our Team

Would you like to join us on our journey to accelerate the transition from fossil to biobased?

Working At FineCell

Our team is our most valuable asset as we recognize that having capable and motivated individuals leads to a productive workplace. We understand that embracing diversity fosters innovation and improves the quality of our products. As a team, we take pride in being diverse in terms of age, gender, nationality, and background, while sharing a common goal of using technology to contribute to a better world. We strive to maintain a gender balance and are committed to providing a safe and respectful workplace where our employees can thrive and grow.

Open Positions

Utvecklingsingenjör / Development engineer

Brinner du för innovation, hållbarhet och vill bidra till omställningen till cirkulära material? Vill du vara med att forma bolagets resa framåt från startup till kommersiell användning, där miljönyttan står i fokus? Just nu söker FineCell en utvecklingsingenjör till applikationsutvecklingen i Stockholm!
Are you passionate about innovation, sustainability and want to contribute to the transition towards circular materials? Do you want to shape the company’s journey from a startup to commercial applications, where environmental benefit is the focus? Right now, FineCell is looking for a development engineer for application development in Stockholm!

Om företaget

FineCell är ett litet, innovativt och entreprenöriellt startup-företag, som arbetar i en informell och kollegial atmosfär där det är högt i tak. Vår gemensamma vision är att göra gott mot vår planet genom teknisk innovation.
Hos oss får du möjligheten att vara med i ett tidigt skede i bolaget, och som en del av LEAD – Sveriges främsta tech inkubator för startups – huserar vi i en kreativ miljö omringade av innovativa entreprenörer och skarpa affärscoacher.
FineCell utvecklar och producerar ett av framtidens mest attraktiva och mångsidiga biobaserade material, mikro- och nanocellulosa. Vår patenterade teknik gör det möjligt för oss att erbjuda hållbara materiallösningar med unika prestandafördelar. Det finns potential att använda våra produkter i ett brett spektrum av applikationer såsom förpackningar, kosmetika och färg, samt i många fall ersätta icke-förnybara råvaror.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att hjälpa oss driva utvecklingen av FineCells produkter och applikationer, d.v.s. hur våra material kan användas av kunden. Ett exempel på detta är där vi tillsätter våra produkter vid extrudering av termoplaster som ett additiv för att förbättra de mekaniska egenskaperna på återvunnen och biobaserad plast.  
Stor del av arbetet sker på KTH, Stockholm där FineCell hyr kontor och laboratorium, men det förekommer även regelbundet resor till våra produktions- och laborationslokaler i Tornby, Linköping. Laboratorierna på KTH erbjuder goda möjligheter för utvecklingsarbete inom plast- och kompositapplikationer medan våra egna labb lämpar sig bättre för produktion och processutveckling.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planera, genomföra, analysera och rapportera kunddriven applikationsutveckling
  • Planera, genomföra, analysera och rapportera interna applikationsutvecklingsprojekt
  • Karakterisering av FineCells produkter och bistå i produktutveckling
  • Delta vid tekniska diskussioner internt och med kund  
  • Upprätthålla god arbetsmiljö på bolagets hyrda plats vid KTH

Din profil

För att passa i rollen som utvecklingsingenjör ser vi att du har en universitetsutbildning inom kemi, materialteknik eller annan relevant utbildning inom området. Du har arbetat med tillverkning och utveckling av plaster (gärna extrudering), är duktig på att planera, analysera och utvärdera experimentella försök. Du har lätt för att förstå kundens behov och kommunicerar dina resultat på ett lättillgängligt sätt för kunden.  Det är viktigt att du är noggrann och ansvarstagande i arbetet med såväl praktiskt hantverk som dokumentation. Vi är ett litet sammansvetsat team, så det är viktigt att du samarbetar väl med teamet men samtidigt är trygg med att självständigt planera och utföra ditt arbete.

Krav

  • Universitetsexamen inom kemi, materialteknik, eller motsvarande
  • Erfarenhet från materialutveckling
  • Engelska – goda kunskaper i tal och skrift
  • Svenska – vardaglig kommunikation
  • Erfarenhet från experimentell utveckling  

Ansökningsförförande

Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag, men senast 28 november. Skicka CV och personligt brev till career@finecell.se.

 
 

Or send us a spontaneous application to: info@finecell.se