FineCell

FineCell Framträder i Nordisk Papper & Massa

I en exklusiv intervju med Nordisk Papper & Massa delade vår VD Peter Axegård värdefulla insikter om CellOx, vår nanocellulosaprodukt, och dess användningsområden inom kosmetika och målarfärg. Med vår patenterade process för tillverkning av nanocellulosaprodukter från barrmassa erbjuder vi banbrytande lösningar för att ersätta petroleumbaserade kemikalier och samtidigt förbättra produkters egenskaper.

Här är några av höjdpunkterna från intervjun:

🌱 Hållbara Produkter: CellOx, FineCells nanocellulosaprodukt, kan användas som bindemedel i produkter som solskyddsmedel, hudkrämer och målarfärg, vilket möjliggör hållbara och miljövänliga alternativ för konsumenterna.

🌍 Globalt Försäljningsfokus: FineCell siktar på att sälja sina produkter globalt och möjliggör enkel frakt genom att leverera materialet som ett pulver.

🛠️ Teknisk Utmaning: Produktionen av CellOx kräver avancerad utrustning och processer för att säkerställa en homogen reaktion och hög produktkvalitet.

🚀 Från Demoanläggning till Kommerciell Produktion: FineCell planerar att ha sin demoanläggning i drift senast i slutet av 2024 och siktar på full kommersiell produktion från och med 2027.

Läs hela artikeln för att få en djupare inblick i våra innovationer och vår resa mot en mer hållbar framtid!

https://www.papperochmassa.se/20240311/5104/manga-potentiella-applikationer-nytt-cellulosapulver

Era stöd och engagemang är avgörande för vår framgång. Tack för att ni fortsätter att följa och stödja FineCell i vår strävan att driva hållbar innovation! 🌿✨